maanantai 30. maaliskuuta 2009

Ei mitään uuta esiteltävää

Hartiahuivi edistyy hitaasti mutta kuitenkin edistyy. Mitään muuta en ole puikoille saanut. En myöskään ole saanut mitään aikaiseksi ompelukoneen ääressä. Toisin sanoen alkaa tulla hieman kiire. Sen verran olen kuitenkin hääasusteitten kanssa saanut aikaiseksi että äitini lupautui ompelemaan pikkusiskon mekon.

Olimme lauantaina ostoskeskuksessa, piti ostaa isoveljen luokkakaverille synttärilahja. Matkalla leikkikalukauppaan käveltiin kenkäkaupan ohi ja mieheni sanoi että piipahdan kurkistamassa jos sinne on tullut uusia kevätkenkiä. Minua ei tietenkään tarvitse kahta kertaa pyytää... 30 minuuttia myöhemmin jatkoimme matkaa leikkikalukauppaa... 6 uudet kengät pussissa...

Saanko esitellä uudet kengät häitä varten. Ne ovat aivan niin paljon minä-minä että ihme oli ettei kenkien päällä roikkunut vilkkuva neonikyltti ”Hannen”.

Neuleblogissa on tietysti kiva jos voisi esitellä myös neuleita. Kun uutta ei ole mitä esittää saa tyytyä vanhaa. En usko poikaystävän-villapaita-kiroukseen. Kudoin miehelleni kolme villapaitaa ennekuin sain sormukset sormeen (sen jälkeen en muuten ole niitä hänelle kutonut) ja olemme vielä pari. Tämä on omasta mielestäni paras mitä hänelle olen tehnyt, neuloin sen joskus 1993- 1994. Malli: Gjestal strikkedesign no 44, malli 44-1
Lanka: Gjestal Superwash sport
Feelis: Olen tosi tyytyväinen, vastaanottaja taisi myös olla tyytyväinen, on sitä ainakin pidetty

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Vihdoinkin valmiit


Malli: Peruslapanen
Lanka: DROPS Karisma (punainen ja musta) Idena Juvel (sininen) (66 gr)
Feelis: Isoveli on tyytyväinen

maanantai 23. maaliskuuta 2009

Johtolanka 2 valmis!


Hartiahuivi edistyy tosi hitaasti. Toi helmineule vie aikaa mutta on siinä mielessä kiva että on aika helppo seurata mallia. Seuraavat johtolangat ovat pelkää pitsineuletta, arvaan että joudun laskemaan silmukoita silmukkamerkkien välistä koko ajan.

Ikävä kyllä en pidä aikatauluani, toisin sanoin saan alkaa neuloa tosi työllä että saan tämän toukokuuksi valmiiksi. Kyllä mielelläni neuloisinkin jos ei vaan olisi niin paljon muuta tekemistä kuten esimerkiksi kaksi mekkoa ja liivi joka pitäisi saada ommeltua.

Entäs ne hämis tumput… yksi on päätellyt ja valmis toisen teen valmiiksi tänä iltana!

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Suosikki uudestaan ;-) kohta valmiit

Sisun avulla ja kovalla itsekurilla olen istunut lauantai- sunnuntai ja maanantai-illan näitten tumppujen kanssa. Eivät ne vielä ihan valmiit ole, sata langanpäätä pitäisi päätellä. Eikä käsityö ole kovinkaan kehuttavaa, tympi niin että hutasin ne menemään tosta noin vaan. Yksi syy inspiraation puutteeseen on että ajattelin koko ajan kuinka kauan kestää ennekuin toinen lapanen on hukassa. Meidän lapsille ei pitäisi kutoa kun yksivärisiä peruslapasia jossa on peukalokiila että ne sopii molempiin käsiin. No, oli miten oli, tänä iltana teen viimeisen ponnistuksen näitten kanssa ja sitten: NEVER MORE!!!!.

Sain kaulustimenkin valmiiksi. Se oli nopea neulottava, ja siitä tuli lämpöinen ja mukava mutta siitä puutuu jotain. Yritin ensiksi virkata picot-reunuksen mutta se ei näyttänyt ollenkaan hyvältä. Ehkä jos virkkaisi pari kukkaa ja lehteä koristeeksi?
Malli: DROPS 0-204
Lanka: Drops Vienna (56 gr)
Feelis: Lämpöinen ja pörröinen mutta jotain puutuu, "less" ei aina ole "more"

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Oma, Oma, ikioma

Nyt ei enään suututa... Minullakin on aivan ikioma kappale Eeva Haaviston "Sata kansainomaista kuviokudinmallia". Lämpimät kiitokset Annelle joka niin ystävällisesti järjesti tän kirjan minulle. Kun sain kirjan käteeni oli ollut tosi aurinkoinen päivä ja ajattelin että saa odottoa syksyä varten mutta eilen tuli oikein kunnon lumimyrsky. 10 cm yhdellä kertaa, tuntuu vaan vähän siltä että se lumi on noin kolme kuukautta myöhässä ja tänä aamuna mittari jo taas oli plussan puolella että kuinkahan kauvan tästä lumesta saa nauttia?

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Hartiahuivi

Vihdoinkin hartiahuivi on alussa. Neulon Georgina Bow Logsdonin, Serendipity Stole (Mystery Stole 4). Johtolangat esitettiin viime syksynä Yahoo-ryhmässä, ihastun heti huiviin mutta silloin oli niin paljon muuta puikoilla. En ole aikaisemmin neulonut hartiahuivia, minun (entisessä - siis ennen kuin löysin neuleblogit) maailmassani hartiahuivit virkattiin…
Hauskaa mutta hidasta, niitä helmiä oli aika runsaasti tässä ensimmäisessä ja myös seuraavassa johtolangassa, sitten tule pari johtolankaa pelkää pitsiä. Johtolankoja on yhteensä 6 kappaletta ja huivi neulotaan kahtena kappaleen ja sitten se yhdistetään jollain tavalla keskeltä, En vielä oikein ymmärrä miten mutta eiköhän se sitten aikoinaan selviä.
Lapaset on nyt melkein valmiit siispä olen sitä mieltä että saan alkaa taas uuden neuleen. Tällä kertaa puikoille ilmestyy kauluri jonka neulon DROPS Vienna langasta. Langan ostin pelastusarmeijan kirpparilta 10 kr /kerä (eli vajaa €/kerä)

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Suosikki uudestaan ;-)

Koska olen ollut niin reipas ja olen saanut niin monta keskeneräistä pois käsiltäni olin sitä mieltä että voisin palkita itseäni uudella neuleella. Tosin en tiedä jos palkita on oikea sana mutta lupaus on lupaus siis isoveljelle omat hämis-lapaset. Tällä kertaa neulon ne Magic-loop tekniikalla ja ne edistyvät aivan hurjaa vauhtia. Tänä iltana alan kavennukset ja sitten… on vaan se silmukoitten jäljentäminen. Muistatte kai kuinka kauan siinä meni viime kerralla.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Mijauu

Olen taas ollut ahkera ja saanut pois puolivalimiin neuleen. Hihat neuloin valmiiksi joulun aikana ja sen jälkeen se on odottanut että saisin sen kasattua.

Malli: oma, hello Kitty-kuvan hain netistä mutta ikävä kyllä osoite on hävinny. Kaava oli hollantilaninen ja se oli "gemaak door louise"
Lanka: Drops Safran (214 gr)
Feelis: Pikkusisko tykkäsi

maanantai 2. maaliskuuta 2009

Myöhästynyt joululahja/synttäri lahja

Päätin joulukuussa että yllätäisin mieheni oma tekosella pipolla pehmeästä alpakka langasta. Lankakaupassa hipeltelin alpakka lankaa ja mietin ostanko yhden vai kaksi kerää… Nuukuus iski ja ostin yhden. Siispä lanka loppui kesken pari päivää ennen joulua ja lanka oli aupassa loppu. Ei hätää ajattelin, kyllä se varmasti kerkeä tulla tammikuussa niin joululahjasta tulee synttärilahja. Mutta ei tullut lanka tammikuussakaan. Lopulta tilasin langan nettikaupasta sammalla kun tilasin ProKnit pyöräpuikon huivia varten.

Niistä puikoista osaan vaan sanoa yhden asian I LOVE THEM! Silmukat liukuvat niin mukavasti ja kaapeli ei kiertele ja huivi on alussa. Olen laskenut että pitää neulo 6 kerrosta päivässä että kerkeän valmiiksi ajoissa. Huivi on tosi kivaa neuloa ja en millään malttiasi lopettaa. Yritän kuitenkin ryhdistäytyä ja neuloa kaikki UFOt pois nurkista. Niitä ei muuten enää olekaan kovin monta. Ainoastaan Yosemite josta hiha puuttuu, se on niin iso että se ei työmatkaneuleeksi sovi, ja Hello Kitty-paita on vieläkin kasaamatta pikkusiskon isoksi harmiksi. Aloin eilen sen kasaamisen ja alkaa näyttää siltä että lanka juuri ja juuri riittää kaulukseen. Ruotsissa on sanaparsi joka sanoo että ”snålheten bedrar visheten” eli ei ole järkevää olla liian pihi. Koskahan minä opin sen? Mutta tiedättekö mitä, minulla ei ole työmatka-neuletta ollenkaan. Siispä saan laittaa uuden työn puikoille. Se tulee olemaan sellainen pakko-homma. Lupasin isoveljellekin Spiderman- tumput…

Malli: Tikrun Jaques Costeau pipo
Lanka: Drops Alpaca (52gr)
Feelis: Pehmeä ja mukava kevyt ja lämpöisen tuntuinen

Torstaina kun tyhjensin postillatikon näin kevään ensimmäisen kukan meidän puutarhassa.