torstai 8. elokuuta 2013

Sukkakuumen viimeinen vingahdus

Viime vuonna tähän aikoihin päätin että neulon vähintään yhdet sukat kuussa. Liityin Ravelry-ryhmään Sock Knitters Anonymous jolla on uusi sukka-haaste joka kuukaudelle paitsi elokuulle mikä on lomakuukausi. Osallistuin haasteeseen ja sain neulottua 15 sukkaparia, tuntuu ihan kivalta kun kurkistan sukkalaatikkoon ja olen aika tyytyväinen.  Alkaa hieman tuntua siltä että pahin sukkakuume on ohi. Sen tilalle on tarttunut lapaskuume ja huivihurma.

At this time last year I decided to knit at least one pair of socks every month. So I joined the Ravelry-group Sock Knitters Anonymous they had a new sock challenge for every month but August which is the vacation month. I joined the challenge and knitted 15 pairs of socks. I’m really pleased and satisfied when I look into the chest of drawers where my socks are. It feels like the sock-fever I been suffering from is tailing away. Instead I feel a more and more urgent desire of knitting mittens and shawls.

Kesäkuun haste oli muun maassa  Rose Hiverin suunnittelemia sukkia ja heinäkuun haaste oli pitsisukat. Tässäpä ne sitten on.
The June challenge was amongst others sock designed by Rose Hiver and lace was the challenge for July. So here they are…


Malli/pattern: Rose Hiver: Quartzonite (Ravelry)
Lanka/yarn: Cascade Yarns Heritage 150 Solids (225m)
 Feelis: Tosi nätti malli oli yllättävän helppo neuloa ja istuu hyvin jalassa. A very pretty pattern that was surprisingly easy to knit and it fits well on the foot.


Malli/pattern: Cookie A: Monkey Socks (Knitty Winter 2006)
Lanka/yarn: Ewas Sockenwolle Baumwolle/Elastik (275m)
Feelis: Nyt minullakin on apinasukat, Ravelryssa niitä on jo reilut 17000 näytillä…. Malli oli ihan kiva neuloa mutta lanka oli todellakin kurja kokemus. Se koostui kolmesta kippuraisesta puuvilla langasta ja kahdesta kumilangasta joita ei ollut millään tavalla punottu yhteen eli lanka halkeili minkä kerkesi. Mitä syvemmälle kerään pääsi, sen enemmän lankojen pituus muuttui. Kun päätin sukat, pisin langoista oli noin 25 cm pitempi kuin lyhyin lanka.
Now I have my pair of Monkeys. In Ravelry there are over 17000 pairs on show already… The pattern was fun to knit but the yarn was really not a pleasant acquaintance. The threads were curly and not spun together at all so it was extremely splitty. What was even worse was that the length of the threads varied and the deeper into the skein you got the worse the variations were. When casting off the longest thread was about 25 cm longer than the shortest one.

Ei kommentteja: