maanantai 27. huhtikuuta 2009

Nätti Tiskirätti

Tuli pieni neuletauko, tosin ei vapaanehtoinen…

Leikkasin uudella leipävitsillä syvän haavan vasempaan etusormeen, aivan siihen kohdalle mistä koukkaan puikolla langan. Tuli niin paha haava että reiluun viikkoon sai neuleet olla pussissa. Mutta nyt alkaa tulosta tulla, ihan pakosta, lauantaina hartiahuivin ja mekkojen on oltava valmiit. Taitaa tulla monta myöhää yötä.

Sain kuitenkin tiskirätin valmiiksi. Ensimmäinen omaneulottu tiskirätti Novita Bambulangasta on nyt ollut käytössä ja se on todettu hyväksi mutta hieman letru. Seuraavan rätin minkä neulon taidan tehdä kaksinkertaisesta langasta jos siitä vaikka tulisi sopivan tukevan tuntuinen.

Malli: Danielle Côtén Vignes
Lanka: Novita Bambu, 29 gr
Feelis: Kiva pitsimalli neuloa mutta aika letrun tuntuinen

Olen neulonut hartiahuivia urakalla mutta tässä johtolangassa pitsiosuus vähenee ja neulotaan pelkää sileätä neuletta. Enää on yksi johtolanka jäljellä ja se neulotaan vaan kerran että toivetta on että se valmistuu ajoissa.


Tän pyhän aikaan kevät tuli ja kaikki tapahtui yhdellä kertaa. Kaikkiin puihin on tullut pieniä vihreitä lehtiä Forshyiat ja Magnoliat kukkivat. Nurmikot alkavat vihertää ja siitepöly lentelee. Atschiii….

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Mutta voiko noin nättiä tiskirättiä käyttää? :)

Se Jämä-juttu, siitä pitäisi tulla paita pojalle, pienemälle vai isommalle, saapi nähdä. tällä hetkellä ei nuot syksyiset värit niin innosta. jos sitten puolen vuoden kulttua jatkaisi?

LenaL kirjoitti...

Sjalen blir ljuvlig! Ett sånt fantastiskt mönster. Och så himla praktiskt att du får med kantbården direkt, det är ju så himla tråkigt att göra den runt hela sjalen efteråt.

Är det en disktrasa, den mönstrade fyrkanten? Ett jättesnyggt mönster, skulle passa till lite allt möjligt.

Ha det så gott i solskenet!

Hanne kirjoitti...

Hej Lena

Sjalen blev jättebra och jag är både stolt och nöjd. Den var dessutom rolig att sticka från första maskan till sista. Nu är den sagt var klar och du har rätt i ditt antagande att den lilla rutan är en distrasa till. Varför inte skaffa sig vackra vardagssaker. Det blir faktiskt lite roligare då