perjantai 27. elokuuta 2010

Syyskylmät --> pipo päähän!

Pari viikkoa sitten Isoveli ja pikku sisko katseli lastenohjelmia telkkarista. Isoveli näki kitaristin jolla oli päässä paksu iso villapipo. Sitä ihailtiin, pikkusiskokin tykkäsi koska se oli vaaleanpunainen. Kysäisin ihan ohimennen jos Isoveli haluaisi sellaisen pipon. Isoveli oli heti valmis kauppaan ostamaan, eikä hän edes masentunut kun ilmoitin että ei meille sellaisia pipoja osteta. Ostetaan langat ja sitten neulotaan.

A couple of weeks ago the kids sat watching some kid-program on the TV. Big-brother admired the cap the guitar-player was wearing. Little Sisters too was admiring since the cap were pink. I asked I Big-Brother would like to have such a cap and he was ready to go shopping immediately. I informed him that in our household we do not buy that kind of items. We buy yarn and knit.

Lanka kaupassa isoveli ensiksi hinkui vaalenviolettia mutta minä TYHMÄ TYHMÄ hieman epäröin olisiko se pojalle sopiva väri. TYHMÄ TYHMÄ minä! Koska opin pitämään ison suuni kiinni! Isoveli valitsi sitten oranssin/ruskean langan mutta olen jo päättänyt että ostan sen vaaleanvioletin langan ja neulon toisen. Lankakaupassa pikkusisko nipisti lankahyllystä hempeän vaaleanpunaisen langan ja ilmoitti että siitä neulotaan hänelle pipo. Pipo ja ilta oli kyllä niin nopsaa neulottavaa että ei ole tosi mutta ne 9 numeron puikot tuntui tosi omituisilta. Pikkusiskon pipo ei roiku ihan samalla lailla kun isoveljen pikkusisko sanoi tosin että hän on tyytyväinen mutta taidanpa ostaa kerän lisää ja pidentää hänen pipoa pikkuisen ja jos sitten vaikka neuloisin lapaset molemmille pipolangasta…

In the LYS Big Brother were looking at a pale violet yarn and I STUPIDLY, STUPIDLY said doubtful about the color and if it’s suitability for a boy. STUPID, STUPID me! But I have decided to go back and buy that pale violet yarn and knit another one for him. In the LYS Little Sister picked out a pink yarn and told that she wanted a cap in that yarn. One cap took one evening, truly very fast to knit but those size 9 needles were very strange to handle. Little Sisters cap isn’t as slouchy as her brothers but she seems to be satisfied with it but I think I’ll buy some more yarn and knit it a little longer and maybe a pair of mittens of the cap yarn to both…
Malli/Pattern: by Julia Madillin Laire Toque (Ravelry)
Lanka/Yarn: Hjertegarn Need Soft Tweed (45 g), Hjertegarn Cool Flamme Tweed (79 g)
Feelis: Lapset tykkäsivät ja se on pääasia. Itselleni en ehkä neulo tätä mallia. The kids likes them and that’s what counts, I do not belive I knit this one to myself

Juu niin muistatte ehkä lupaukseni että ei mitään uutta ennekuin ambulanssi paita on valmis mutta nämä pipot oli niin nopsia että niitä ei voi laskea ja sitä paitsi olen jo neulonut yhden ambulanssin valmiiksi. Viisi jäljellä.

Yes, I remember the promise that I should not start any new projects before the Ambulance sweater is finished but these caps were so fast to knit so you can’t count the as real projects and besides one of the ambulances are already finished, five more remains to do.

2 kommenttia:

LenaL kirjoitti...

Ja, de är säkert jättehäftiga, men som gammal stönig och oförstående kärring tycker jag det verkar obehagligt att ha nåt hängande så där. Har sen första gången jag såg en dylik mössa förundrat mej över att de blivit så populära. Men där ser man så lite man förstår :-) Och som sagt, huvudsaken är att ägarna är nöjda.

Och självklart räknas inte snabba projekt som nystart! Går nåt på under en kväll eller två så finns de i princip inte på wip-listan, eller hur?

Ha det så jättegott!

Hanne kirjoitti...

Hej Lena

Det är gott att det finns fler som kan hjälpa till med att döva smavetets röst;-)