tiistai 31. toukokuuta 2011

Salaiset sukat valmiit

Tämä taitaakin olla ensimmäinen mysteerio-neule mihin liity. Olen aina ollut hieman epäröinyt neuloa jotain mitä en tiedä mitä se on koska se aika mikä minulla on käsitöitä varten on niin niukka. Jostain kumman syystä hyppäsin tähän mysteerion tuosta noin vaan, sopiva lanka oli lankalaatikossa ja olin alkanut miettiä mitkä sukat seuraavaksi neuloisin. Ensimmäinen johtolanka oli ihan kiva, toinen alkoi jo hieman mietityttää, kolmannen johtolangan neulon kahteen kertaan. Siinä kohdassa muuten malli ehkä voisi olla hieman tarkempi. Tosin jos kaavaa tutkii tarkasti huomaa että lisäykset ovat ainoastaan yhdellä puolella. Minä katselin telkkaria ja katsoin vain kuinka usein lisäykset tehdään ja neuloin vanhasta tottumuksesta lisäykset molemmille puolille ja tulos oli tosi leveä jalansuu. Oppihan siinnäkin jotain. Varsi on aika yksitoikkoista ja ei ollenkaan mielestäni liity jalkaterään. Tuntuu vähän siltä että Stephanie sai pienen inspiraationpuutteen kun oli varren vuoro.

Olen tosi tyytyväinen että minulla on uudet sukat mutta toisia en taida tehdä, ne eivät oiken istu nilkan yli hyvin, syy voi tosin olla meikäläisen luikerot kintut. En myöskään ole kovinkaan ihastunut kun nurjapuoli on pintaneuleena.

Malli/Pattern: Stephanie Bold; Erin (Ravelry)
Lanka/Yarn: Schachenmayr nomotta Regia Uni 4-ply (79 g)
Feelis: Sukat syksyä varten, hyvä näin. A pair of socks for the coming fall and that’s a good thing.

This is my very first Mystery KAL, I have always been a little skeptical towards mystery knitting mainly because my knitting time is so limited that I do not want to waste it in by knitting something I really want. But for some odd reason I jumped into this without slightest hesitation, the yarn was already waiting for me and I had finished a pair of socks and were thinking about which to knit next. The first clue was nice, the second one made me hesitate a little, the third one I knitted twice. Here I think the pattern might be a little clearer. OK when looking at the diagram you can see that the instep-increases are only on one side. But I was watching TV and knitting so I putted on the autopilot and did as I use to, knitted the increases on both sides. When reaching the heel my instep was very, very wide… Well that’s one lesson I’ll hopefully remember, insteps increases doesn’t necessarily be on both sides… The leg was quite boring to knit and I do not think it match with the quite elaborated foot. I almost get the feeling that Stephanie lost her inspiration when she reached the foot part of the sock.

Anyhow I’m pleased that I have a pair of new socks for the fall but I do not think I’ll make another pair of these. They do not fit particularly well on my skinny feet nor am I fond of the reverse stockinet stitches. I like purl on the “inside” an knit on the “outside”.

Ei kommentteja: