keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Rivendell

Sunsan Pandorf on suunitellut monta Tolkien aiheista neuletta. Rivendell on yksi niistä. Minulla oli kerä Noro Silk Garden Sock-lankaa ja noin kymmenen tuntia junassa.... Tosi nopea ja kiva neule (tosin kesti hieman kauemmin kuin junamatka) kunhan vain sain silmukat luotua... Malli suositteli että silmukat luodaa niin että ne joustavat. Tein työt käskettyä, hain neitstä apua että opin
Jenny's Surprisingly Stretchy Slipknot cast on. Tuhersin puolitoista tuntia että sain 140 silmukkaa puikolle. Vähän mietin kannatiko, mutta kun näin valmiin tuloksen; mitenkä kauniisti alahelma kartelee niin myönnän ett se oli aika hyvin käytettyä aikaa.

Susan Pandorf has designed many Tolkien-inspired patterns. Rivendell is one of them. I had a skein of Noro Silk Garden Sockand a about 10 hours train-journey... This was a nice and quick knit to do (it took some more hours than the train-journey lasted) when the cast-on was done. The pattern recomeded a stretchy cast on. I found a tutorial how to do Jenny's Surprisingly Stretchy Slipknot cast on and it took me one hour and a half to cast on 140 s.... I really doubted if it was worth the effort but when I saw the blocked result, how beautifully the lower hem curves I must admit that it was well spent time.


malli/pattern: Susan Pandorf; Rivendell
lanka/yarn: Noro Silk garden Sock (100g)
Feelis: Nojaa, hieman liian leveä ollaksen pelkkä kauluri ja aavistuksen ahdas kun sen vetää pään yli. A little too wide to keep my neck warm and a little too narrow to wear over your head as a hood 

Tämä oli kolmas kokemukseni Noro langasta, olen neulonut slipoverin Noro Kureyon-langasta. Sukat Noro Kureyon sock-langasta ja sitten tän kaulurin Noro Silk Garden Sock langasta. Pidän todellakin Norosta vaikka se hiemaan vaihtelee ohuesta paksuun (varsinkin Silk garden). On todellakin kiitollista neuloa tästä langasta, se ei halkeile eikä keljuile millään tavalla ja kuvioneule erotuu neulepinnasta. Väritkin on kauniita mutta myöskin karmeita ja ei vielä oikein ole päätänyt jos tyklkään vai en. Se kuitenkin voin todeta että kaulurista tuli tosi raidallinen, en ihan ollu tajatellu että siintä tulisi semmoinen kun pistin puikot lankaan..

This is my third experience of Noro-yarn. I've knitted a vest in Noro Kureyon, a pair of socks in Noro Kureyon Sock and this cowl in Silk Garden Sock. I really do like knitting Noro-yarns even though it goes from thin to bulky (especially the Silk Garden) but it's easy to knit and don't split or behave badly and stiches are well defined. The colors are beautiful but also ugly and I have not yet made my mind up wheter I like it or not. But one thing is undobtable...this cowl is very striped, that was not my idea of it when I once started to knit it.

1 kommentti:

Marie kirjoitti...

Jag har två nystan Norogarn liggande, älskar att titta på dem men vet inte riktigt vad jag ska göra av dem eftersom jag inte är lika säker på att jag kommer att älska resultatet. Det är mycket färg... Men din krage blev snygg.