perjantai 4. lokakuuta 2013

Olen mustasukkainen

Musta pitsi on aina tyylikästä… mutta musta lanka on aika kurjaa neuloa syyiltoina varsinkin kun se näkö ei enää ole sitä mitä se kerran oli, ja siihen sitten halkeileva lanka… Yritiän siinikkässti pääsää eroon noista Fabel langoista mitä ovat kertyneet tonne mun lankakokoelmaa, lapasoissa se on ihan kivaa mutta ollen hieman epävarma mitenkä se sukissa kestää.. Ketävyydestä puhuen. Kun viimeksi otin Noro-sukat peun jälkeen käyttöön huomasin että ne olivat melkeen kuluneet rikki. Aika harmi, sukat ovat olleet noin vuoden käytössä ja luulin todellakin että niin kallis ja kehuttu lanka olisi kestänyt paremmin. Ei muuta kun parismaan pohjia kassan. Noro kämmekäät mitkä neuoin langanlopiusta ja jotka nytkin lämmittää ranteita on kestänyt käytön paljon paremmin, ei ole edes pahemmin nukkautuneetet. Sitä ei voi sanoa kämmekäistä mitkä neuloin Fame Trendistä mitkä on myös jokapäiväisessä käytössä, ne on tosi nukkaiset. Jospa palataan sukkiin. Siis tyylikäs musta pitsi ja tosi kivat vaihtelevat sukat neuloa. Sukka oli Ravelry ryhmän Solid Sock elo/syyskuun mysetterisukka. Inspiraationa oli ollut Beethovenin Für Elise, Sukat alkavat aika vaimeasti pienin äänin jousteneuleena ja sitten ääni kovenee kun varsia neulotaan, jo kantapäissä jo hakataan tangentteja aika lailla kunnes sukat päättyvät mahtavaan forte fortissimoon jalkapöydän isoon pitsineliöön. Muistelin kuinka itse joskus 35 vuotta sitten itse taistelin Für Elise kanssa ja tietysti minun oli neulottava nämä!

Black socks are always stylish…but black yarns isn’t a pleasure to knit durin darkening evenings especially when the eyesight isn’t what it used to be and the add splitting yarn to this… I’m eagerly trying to knit away all that Fabel yarn I have in my stash. It’s Ok for mittens but I’m still a little uncertain about how the yarn stand the wear in socks. Talking about durability. Last time I put on my about one year old Noro-socks I realized that there were almost holes in the sole. I’m a little disappointed; I had thought that such expensive and praised yarn should stand wear a little better. My Noro fingerless mittens on the other hand (I’m wearing them right now) are still OK hardly no piling at all. That I cannot say about the fingerless mittens I knitted in Fame Trend which I also use daily, they pile more than their fair share. But let’s return to the socks… Stylish black lace and a really fun pattern to knit. These socks were the Aug/Sept mystery sock in the Ravelry group Solid Socks. The designer was inspired by Beethoven’s Für Elise when designing these. The socks start quietly with some ribbing and the volume increases a little at the leg. Once at the heels you hammer pretty loudly on the keys and it all ends up in a mighty forte fortissimo when knitting the lace-diamond on the foot. I remember myself struggling with this piece about 35 years ago and I only had to knit these!
Malli/pattern: Laura Jenkins: Crescendo socks (Ravelry)
Lanka/yarn: Drops Fabel (310 m)
Feelis: Yep, yep, yep
 
 

1 kommentti:

Marie kirjoitti...

I deeply admire your socks. I once knitted a black bolero for my daughter's exams and promised myself never ever to do that again. My hawk eyes are gone, it was hard even in daylight. So I'm impressed by your work and admire the result.