maanantai 28. lokakuuta 2013

Socktober

Lokakuun ensimmäinen sukapari valmistui ennätysaikaan, Vajaassa viikossa sain Kalajoki-sukat valmiiksi. En oikein tiedä miksi nämä valmistu niin nopsasti, ehkä siksi että lanka oli hieman paksumpaa kuin sukkalanka mitä tavallisesti käytän, mallineule oli myös tosi nopea neuloa. Ihan kivat niistä tulivat, neulon nämä Cascade Heritage langasta, se oli tosi kiva tuttavuus.. Niin kiva että olen jo ostanut hieman lisää sinistä sukkia varten. Vyyhdissä oli 150 g ja se riitti justiinsa kaksiin sukkiin, tosin varret eivät ole niin kovin pitkät mutta ihan riittävän pitkät että pitää kylmän loitolla.

The first pair of socks in socktober is finished in less than a week. I really don’t know why these were finished so fast, maybe because the yarn was a little heavier than what I usually use for socks, the pattern was very easy too mostly knit and a few purls. Really nice socks, I knitted them in Cascade Heritage, a very nice acquaintance indeed. So nice actually that I have already bought myself another blue hank. There were 150 g yarn in a hank and that was just enough for two pairs of socks, the legs are maybe a little shorter than I usually knit but it’s still long enough to keep feet and ankles warm.
 
Malli/pattern: Tiina Seppälä; Kalajoki
Lanka/yarn: Casacade Heritage 150 solids (225m)
Feelis: Kiva malli, kiva lanka neuloa, tykkään! Nice pattern, nice yarn, me like!

Sain myös talvea varten lapaset puikoilta. Tunnen itseni tosi reippaaksi kun neulon jämälankoja pois. Lapasista tuli tosi lämpöiset ja ihanat mutta jämiä on vielä niin paljon että taitaa tulla toisetkin lapaset. Kaikkein paras näitten lapasten kanssa oli se että ne valmistuivat niin nopeasti kun puikkopaksuus on 5mm. Mutta nyt olen taas palannut normaaliin ja tuherran tumppuja 2mm puikoilla;-)

I  have finished a pair of mittens for the winter too. I’m so pleased because I have used some of the leftovers I had… but still there are aran-weight leftovers enough for a second pair. The mittens are warm and cozy but the best of all was that they were so speedy to knit but what else is to expect when you’re using size 5 mm needles. But now I’m back to old well know paths and knit mittens with 2mm needles;-)


Malli/pattern: Rebecca Blair; Puzzle Striped Mittens
Lanka/yarn: Drops Alaska (81m), Noro Kureyon (70 m) Novita Puro (8m)
Feelis: Tulkoon talvi! Olen valmis! Winter may come! I’m, prepared


Ei kommentteja: