lauantai 18. tammikuuta 2014

2013 viimeiset neuleet

Ollan jo uuden vuoden kolmannella viikolla, mutta tämä postaus kertoo mitä viime vuoden loppupäivillä sain aikaisiksi. Sain tosi rumat sukat puikolta pois… nyt ne lojuilee sukkkalaatikon pimeimmässä nurkassa… En pidä niistä koska se itseraidottava lanka ei todellakaan ollut sen näköinen kun olin kuvitellut ja sitten taisin tehdä pienen laskuvirheen jalkopöydän lisäyksissä mikä johti siihen että kantalapusta tuli hirmu iso ja kantapään kavennukset pönkötää ja sukka on liian leveä nilkan yli ja lörpöttää. Se mikä minua hieman ihmetyttää on se että huomasin aika ajoissa että raidoitus ei ole kiva, silti kuitenkin jatkan…. On kai se vika että en todellakaan halua purkaa, en sitten missään nimessä. Kyllä kai ne sitten joskus kelpaa hätävarasukkana, tai sitten voin neuloa niistä sukkahirviön jollekin leikkikaluksi.

We’re already in the third week on this New Year but this posting will tell what I got off the needles the last days of previous year. I casted off a pair of really ugly socks, now they are buried in the darkest corner in my sock drawer. I do not like them since the selfstriping yarn didn’t behave as I had imagined it should and then I believe I did some mistake when calculating the gusset increases which gave a huge heelflap and the heel decreases are very bulky and the sock is flapping loose since it’s  too wide over the ankle. What really puzzles me is the fact that I continued knitting even though it was pretty clear in a early stage the striping would be ugly… It must be the fact that I hate frogging, I never do if there is any other alternative. I guess I could use the as in-case-of-emergency-when-nothing-else-is-available-socks… or I could sew sock-monster of them.


Malli/pattern: Star Athena; Lebowski (Ravelry)
Lanka/yarn: Drops Fabel, Marks&Kattens Strömpegarn, Sisu
Feelis: Äääh.


Onneksi lapaset onnistui paremmin. Hieman reilut mutta kun oli alpaccalangasta sisälapaset niin kyllä kelpasi olla kun mittari hiipi alle -10 astetta (kuten pari päivää sitten).
Luckily the mittens turned out better. They are a little wide but when wearing a pair of thin alpacca-yarn mittens inside they are gorgeous when the temperature creeps below -10 degrees (as it did a few days ago).


Malli/pattern: Jean Gifford: Cabled snowman mittens
Lank/Yarn: Drops Lima (83g)
Feelis: Aivan ihanat!!! So wonderful!!!!

Ei kommentteja: