sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Tilkkutäkki

Pikkusiskon pusero on valmis, pitäisi ommella hihat kiinni jaa päätellä viimeiset langanpäät. Jos vaikka tänä iltana saisin itsestäni niin paljon irti että saisin sen tehtyä niin voisin alkaa isoveljen ambulanssipaitaa. Taidan olla niin rohkea että laitan silmukat puikolle ja alan helman neulomista samalla kun neulon kuvioneuleen mallitilkkua. Jos kuvioneule ei onnistu niin saan keksiä jotain kun pääsen niin pitkälle.

Sukat hieman jännittää saa nähdä mikäkö tulee ensiksi, varpaan kavennukset vai lankaloppu. Tietysti kyseessä oleva lanka on joku vanha jämä enkä tiedä jos samaa väriä tai edes lankaa on saatavissa. Tästä voi oppia että kun neuloo vanhoista jämälangoista kannattaa alkaa sukat varpaasta.

Olen pitkään ihastellut toisten tekemiä tilkkutäkkejä mutta se on tuntunut niin suurelta projektilta että on tullut luut kurkkuun. Näin sitten että Hanks Yarn esittää joka kuukausi uuden tilkkutäkkiruudun. Ajattelin että se voisi olla sopivan kokoinen haaste. Kyllä kai sitä yhden ruudun kuussa saa aikaiseksi. Ei muta kun malli paperille ja sitten lanka-arkkuun tonkimaan. Ei siinä eka ruudun neulomisessa kauvan nokka tuhissut. Totesin tosin että kahdentoista ruudun tilkkutäkki tulee olemaan vauvapeiton kokoinen. Tulen tarvitsemaan 48 ruutua että täkistä tulisi sopivan kokoinen. Taisi haasteesta tulle hieman haastavampi kun olin alun perin ajatellut.

Malli: Hanks yarn January square
Lanka: Karisma (24gr)
Feelis: eka ruutu oli ihan ok vain 47 jäljellä

Ei kommentteja: