tiistai 10. joulukuuta 2013

Jämälanka tuho

 
 
Kyllä sitä tuntee itseänsä oikein taloudelliseksi ja reipaaksi kun neuloo jämälangoista jotain käytännölistä. Puzzle Striepd Mittens mitkä valmistui hiljakkoon sai minut innostumaan jämälankojen käyttöön… Keräsin kaikki saman paksuiset jämät yhteen kasaan ja luulin että nämä Hantak lapaset tekisi ison kolon sinne jämälanka pussiin mutta ei vaan , ihan näyttää siltä että siellä on yhtä paljon jäljellä… Toisin sanojen… niitä jämiä on näköjään enemmän kun luulin. Ei se mitään, minulla on jo uudet lapaset puikolla, niistäkin tulee kirjavankivat. Aiona mikä minulla on näitä lapasia vastaan on se että kun ne oli neulottu niin oli 24 langanpäätä/lapanen mitkä piti sitten päätellä. Kyllä sitä voi aikaa kulttaa kivemälläkin tapaan. Eka lumi on jo tullut ( ja mennyt) ja pyhäksi luvataa pakkasta siispä eiköhän Hantakille tule käyttöä.
You can’t bet that feeling you’ve got when you use those odd balls that’s been over from other projects. The Puzzle Stirps Mittens that I finished a while ago got me hooked on left-overs. I gathered together all aran-weight left-overs I had and thought that these Handtak mittens should dig a deep hole into that pile but oh no… There is still a huge amount of left-overs in the pile. Obviously I have more left-overs than I believed I had. Well it doesn’t matter. I have already casted on a new colorful pair of mittens. The only thing that wasn't so fun with these mittens were the 24 loose ends /mitten I had to weave in. You can spend you time doing funnier things. The first snow has already arrived (and melted away) but the weatherf orecast promsies cold weather for the weekend so I'll guess there will be use for Handtak.


Malli/pattern: Védís Jónsdóttir;
Handtak (Vouge Knitting)
Lanka/yarn: Drops Alaska, Drops Neal, Gjestal Tinde, Noro Kureyon, Novita Puro (~ 77g)
Feelis: Tosi kivat neuloa mutta toi viimesteleminen ei ollu ihan yhtä kivaa.
Great fun to knit but the finishing wasn’t as fun as the knitting.


Tietystin neuloin myös sukat marraksuussa… Totta kai neuloin, ei kai sitä voi olla kuukautta ihman sukkaneuletta, vai voiko?
Aragorn-sukat on ollut minun listalla melkein neljä vuotta ja vihdoinkin sain ne puikolle. Aika haastavat sukat, uusi tapa luoda silmukat, jalkopöydän levennykset tehtiin uudella tapaa ja sitten kaikki nämä kierretyt silmuka jotka ovat niin hitaat neuloa. Nyt kun ne ovat valmiit olen tosi tyytyväinen mutta siitä huolimatta en taida toisia tehdä, en pahemmin rakasta näitä kierretyjä silmukoit koska ne ovaat niin hitaat neuloa mutta se voi ehkä olla harjoituksen puutetta epäilen kuitenkin että niitä kierretyjä ei telkun edessä neulota ihan noin vaan. Lanka ei tosin ollu yhtä kiva kuin sukkamalli, mitä on tapahtunut Regialle? Se on ollut yksi minun lempilangoista mutta nämä kerät halkeili minkä kerkesi ja lanka oli jotenkin pörröstä eikä ollenkaan niinkuin muistin.
Of course I knitted a pair of socks in November too, you can’t have a month without a pair of socks on the needles, can you? Aragorn has been on my to-do list for almost 4 years and finally I got them on the needle. They were more challenging that the socks I usually knit, a new cast on (tubular cast on), the gusset increases on the top on the foot and all these twisted stiches that are so slow to knit, (lack of experience…). I’m very pleased with the socks but I wonder: What has happened to Regia? It used to be one of my favorite yarns but these two skeins were both splitty and fuzzy and not fun to knit at all. 


Malli/pattern: Janneke Maat; Aragorn (ravelry)  Lanka/yarn: Regia 4 ply (335 m)
Feelis: Kivat, hyvin istuvat sukat mutta kurja lanka neuloa.
A lovely, well fitting sock but the yarn was lousy to knit.

Ei kommentteja: