maanantai 23. helmikuuta 2009

It’s magic (loop)

Katsokaapa mitä perjantaina odotteli minua postilaatikossa. ProKnit puikot 3½ ja 4 sekä 100cm pitkä kaapeli. Nyt huivin neulominen voi alkaa. Olen jo tehnyt yhden maalitilkun 3½ (tosi kurja kuva) ja totesin että 4 puikko taitaa olla parempi. Olen niin innoissani aloittaa että en millään malttaisi tehdä toista mallitilkkua. Oli se muuten aika kumma kokemus neuloa niin ohutta lankaa niin ”isolla” puikoilla. Mutta eiköhän siihenkin totu.
Lisäksi paketissa on se kauan kaivattu kerä Drops Alpacaa että saisin Jacques Costeau piponkin valmiiksi. Hupps, näyttää siltä että UFOt sulavat pois niin kuin eilinen lumi. Niin talven ensimmäinen kunnon lumi tuli torstaina (lapset kiireesti pulkkamäkeen) perjantain tuli hieman lisää ja lauantainakin satoi lunta että oli meillä ainakin 10 cm. Sunnuntaina aamulla aikaiseen mieheni osti lapsille sukset ja iltapäivänä lumi alkoi sulaa pois…

Sain pyhän aikana sukat valmiiksi. Neuloin ne magic loop tekniikalla. Totesin tekniikan hyväksi, molemmat sukat valmistuivat yhtä aikaa ja kaikki kavennukset tulivat samalle paikalle. Ainoa mikä hieman häiritsee on se raita joka syntyy kerroksen ”alkuun”, pitäisi kiristää lanka niin pir*n kovasti että silmukat ei laisinkaan luista puikolla. Se voi tosin olla harjoituksen puute ja se toivon mukaan häviää pingotuksessa.
Malli: Drops garnstudio 93-25
Lanka: Drops Karisma (152 gr)
Feelis: Ihan kivat jalat pyysyy varmasti lämpiminä. Mutta huomasin paria asiaa, jostain kumman syystä sukat ylettyvät reiden paksummalle kohdalle. Ensi sukat neulon kyllä täysipitkäksi, tuntuu siltä että sukka valuisi alas koko ajans. Lapiokavennuksia en toistaa kertaa tee varpaisiin, en nimittäin saa kavennusten välistä lankaa tarpeeksi tiukaksi vaan siihen jää reiät jotka pitää ommella kiinni. Mallineule alkoi myös loppuvaiheessa maistua puulta, ja sitä ei oikein voinut telkun edessä neuloa koska piti koko ajan seurata kuviota. Siis ensi sukat oma mallikuvio, koko pitkät ja tähtikavennus varpaisiin.

1 kommentti:

Soile kirjoitti...

Mulla on sellanen fiilista että olisin neulonut Alpacasta huivin just nelosilla. Tuntuuhan se alkuun vähän hassulta, mutta se pitsi tulee paremmin esille